Planning

Vanaf 2023 tot en met2025 voeren we renovatiewerken uit aan de voormalige RIZIV gebouwen. Deze gebouwen zijn gelegen aan de Tervurenlaan en de Sint-Michielskollegestraat te Sint-Pieters-Woluwe.

In een eerste fase zullen we beginnen met de ontmantelingswerken van de gebouwen en de gevel. Conceptueel werd er gekozen om zoveel als mogelijk van de bestaande beton-structuur te behouden en het project, mede op deze manier, zo duurzaam mogelijk te maken. Echter zullen plaatselijke breekwerken nodig zijn om het toekomstige programma te kunnen realiseren.

In onderstaand plan van aanpak zal kort geschetst worden hoe deze werken zullen evalueren in de komende maanden

De planning kan als volgt geschetst worden:

1

Werfinrichting

2

Verwijderen voorhangstructuur gevel

3

Verwijderen en opslaan circulaire bouwmaterialen

4

Verwijderen
bestaande technieken in de ondergrond

5

Plaatselijke afbraak vloerplaten + afdek ondergrond

6

Verwijderen gevel + chape

Tervurenlaan

Het binnengebied tussen de 2 gebouwen zal maximaal benut worden om de benodigde werfinstallatie te plaatsen en de af- en aanvoer van materialen en puin te organiseren. Op deze manier trachten we het publiek domein zoveel als mogelijk te ontlasten.

Daarnaast zal de zone langs de straatkant aan de Tervurenlaan gebruikt worden voor het opstellen van een bouwlift en voor de afvoer van containers gevuld met puin/afval van dit gebouw.

Er zal een esthetische en voldoende hoge werfafsluiting geplaatst worden rondom de werfzone zodat de werken maximaal worden afgescheiden van het openbaar domein.

Sint-Michielskollegestraat

De werfinrichting voor het andere gebouw, langsheen de Sint-Michielskollegestraat, vraagt wat meer coördinatie. Aangezien er zich vlak voor het gebouw een toegangsweg voor een school bevindt, dienen we hier extra voorzichtig te werk te gaan. Zwaar verkeer langs deze straat zal zoveel als mogelijk vermeden worden en niet plaatsvinden tijdens de spitsuren, wanneer er veel passage aan de schoolpoort is. Er zal bovendien tijdens de constructie maximaal rekening gehouden worden met de schoolvakanties om de noodzakelijke werken uit te voeren.  

Net zoals aan de kant van de Tervurenlaan zal er een hoge werfafsluiting geplaatst worden om de veiligheid en afscheiding van de werf ten alle tijde maximaal te kunnen garanderen.

Contact

Tervurenlaan 211
1150 Sint-Pieters-Woluwe
info@montgomerysquare.be

Partners

M-tech | PlanD | Batiterre | B2asc | Fesg | Seco | Ensaco